Правителството на Косово взе решение да въведе визи за всички граждани

...
Правителството на Косово взе решение да въведе визи за всички граждани
Коментари Харесай

Без изключение: Косово поряза с визи всички руснаци

Правителството на Косово взе решение да вкара визи за всички жители на Русия, които желаят да влязат или употребяват страната за директно прекосяване.
Премиерът Албин Курти съобщи, че съветските жители с постоянни, публични и дипломатически паспорти, както и тези, които имат позволение за престояване, издадено от страните от Шенгенската зона, са длъжни в бъдеще да бъдат оборудвани с виза за Косово, без значение дали за влизане, прекосяване или престой в Косово, предава БГНЕС.
 
Представяйки предлагането, което беше признато на днешното държавно съвещание, заместник-министърът на външните работи Лиза Гаши акцентира, че препоръчаната мярка е в сходство с последното решение на Европейския съюз по отношение на визите за съветски жители.

„ За жителите на Руската федерация се изисква виза при влизане в Република Косово, без изключения. Това предложение на Министерството на външните работи е в сходство с интернационалните отговорности, поети от Косово в сходство с последното решение на Европейски Съюз да анулира съглашението за улеснение на приемането на шенгенски визи за съветски жители “, сподели Гаши.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР